Personal

skovde-001

Irene Spjuth,  Leg Veterinär

Examinerades från veterinärprogrammet vid SLU Uppsala 2011. Arbetade innan dess som tillförordnad veterinär somrarna 2009 – 2010 hos distriktsveterinärerna samt på smådjursklinik.
Har efter examen arbetat på smådjursklinik i Norrtälje samt på Skara Djursjukhus.
Hennes specialintressen är endokrinologi och smådjursmedicin.

På fritiden pysslar Irene med sin trädgård och sitt hus ute på landet.
Hemma finns  huskatten Morgana.

skovde-005

Anna Cavalli-Björkman Hellström, Leg Veterinär

Examinerades från Veterinärprogrammet vid SLU Uppsala i januari 2016. Hon gick smådjursinriktning och arbetade som tillförordnad veterinär på Lidköpings Djurklinik sommaren och vintern 2015. Som veterinär på Skövde Djurklinik har hon jobbat sedan sommaren 2016.
Hennes specialintressen är mjudelskirurgi samt odontologi.

 

Fritiden ägnas åt träning, vänner, resor samt jord- och skogsbruk hemma på familjens lantbruk i Skaraborg.

 

skovde-002

Sofia Cavalli-Björkman Hellström, Leg Veterinär

Examinerad från Veterinärprogrammet vid SLU Uppsala i januari 2016. Hon gick smådjursinriktning och arbetade sommaren 2015 som tillförordnad veterinär på Lidköpings Djurklinik. Innan hon kom till Skövde Djurklinik i september 2016 jobbade hon på Falköpings Smådjursklinik.
Hennes specialintressen är smådjurs medicin samt mjukdelskirurgi.

På fritiden tycker hon om att träna, umgås med vänner samt resa. Intresset för skog och mark finns sedan barnsben då hon är uppvuxen på lantbruk här i Skaraborg och när tillfälle ges deltar hon gärna i de dagliga sysslorna på gården.

 

OBFOTO.SE

Maja Wallander, Leg. Djursjukskötare och Platschef

Maja arbetar som narkossköterska på operationsavdelningen och har extra god hand med alla katter som besöker vår klinik. Hon har flertalet vidareutbildningar inom områden som anestesi, akutsjukvård och tandvård. Hemma har Maja den busiga yorkshireterriern Luna och pomeranian Enzo.

Fritiden ägnas mestadels åt resor till världens all hörn kombinerat med hennes hobby inom fotografering.

OBFOTO.SE

Emelie Petersson, Leg. Biomedicinsk Analytiker/Leg. Djursjukskötare

Emelie arbetar huvudsakligen på laboratoriet, men hjälper även till på polikliniken och i receptionen. Emelie hjälper dig med foderrådgivning samt specialbeställningar av foder. Tillsammans med sin jaktgolden Lovis tränar och tävlar hon i apportering och viltspår.

OBFOTO.SE

Erika Pettersson, Leg. Djursjukskötare

Erika möter ni främst på polikliniken eller i receptionen. Hon är intresserad av bilddiagnostik och tar hand om patienterna som ska röntgas. Erika har de två charmiga staffarna Wiggo och Tore hemma.

OBFOTO.SE

Lee Hallman, Leg. Djursjukskötare

Lee arbetar som narkossköterska på operationsavdelningen men hjälper även patienterna på polikliniken. Hemma har hon den charmiga adoptivkatten Coccos och busiga jaktgolden Glava.

OBFOTO.SE

Caroline Jansson, Leg. Djursjukskötare

Caroline gick ut djursjukskötarprogrammet 2013 och har jobbat hos oss sedan 2014. Henne hittar ni oftast på poliklinken, men det händer att hon slinker in på operation. Jublar lite extra de tillfällena reptilerna dyker upp på kliniken. Hemma har hon katterna Ralf & Mårtensson.

nike3

 

 

 

 

Nike Jonsson Werjefelt, Djurvårdare utökad nivå

Nike möter du oftast i receptionen men ni träffar henne även på polikliniken. Hon är också en av de sköterskorna som kan hjälpa er att välja rätt foder till just ert djur.
På fritiden jagar hon gärna med hunden Disa

skovde-004

Hanna  Nordström, Leg. Djursjukskötare

Hanna har jobbat som Leg. Djursjukskötare sedan 2010. Hon jobbar främst som narkossköterska på operationsavdelningen men hjälper även patienter på polikliniken. Hanna har även god hand om de inneliggande patienterna. Hemma har hon ragdollkatten Hera.

JennyC.1

Jenny Carlgren, Djurvårdare på utökad nivå

Jenny träffar du oftast när du är på vår poliklinik där hon hjälper ert djur med blodprover och röntgen. På fritiden ägnar hon sig åt ridsport samt tränar sin hund Leia i rallylydnad.

Frank Kaså, Leg. Veterinar

Frank Kaså Leg. Veterinär

Har drivit Alingsås Djurklinik sedan starten 1987. Frank arbetar med medicinskt och kirurgiskt arbete med hund, katt, övriga smådjur samt häst. Han har kompetens att göra patellaintyg samt artificiell insemination på hund. Privat är han hund- och hästuppfödare.

Asa Kasa VD

Åsa Kaså, VD

Åsa driver Alingsås Djursjukhus tillsammans med Frank Kaså. Hon tar ansvar för alla personalfrågor och för att alla papper är i sin ordning! I familjen finns fyra hundar och ett antal hästar. Parallellt med Alingsås Djurklinik driver Åsa och Frank Kaså även Skövde Djurklinik, Skara Djursjukhus/Djurklinik, Smådjurskliniken i Lerum och Vara Veterinärstation.